Beauty Charm tietosuojaseloste

 

Johdanto

Tässä tietosuojaselosteessa määritellään tavat, joilla BeautyCharm kerää, käsittelee, käyttää, suojaa ja siirtää henkilötietojasi. Beauty Charm on salonki, joka tarjoaa palveluita kuten: kasvohoidot, käsihoidot, jalkahoidot, hieronnat, happohoidot kasvoile ja vartalole, geelilakkaukset, peruslakkaukset, kestovärjäykset ripsin ja kulmin, biorevitalisaatio ja termapen hoidot, ihokarvojen poisto vahalla ja sokerilla, rullahieronta, lymfahieronta, rusketukset

 

Yrityksen tietosuojavastaava on Eveli Pastarus. Voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaan/tietojen omistajaan lähettämällä viestin sähköpostitse osoitteeseen beauty-charm@hotmail.comtai pastaruseveli@gmail.comtai kirjeitse osoitteeseen Puistokatu 7A Helsinki 00140 .

 

Kerättävät ja käsiteltävät henkilötiedot

 

Keräämämme henkilötiedot sisältävät:

●     Nimi

●     Kotiosoite

●     Sähköpostiosoite

●     Syntymäaika

●     Puhelinnumero

●     Terveystiedot

 

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja peruste

 

Beauty Charm suhtautuu yksityisyyteesi vakavasti, emmekä koskaan myy tai vuokraa henkilötietojasi kolmansille osapuolille. Henkilötietojasi jaetaan ja suoramarkkinointia suoritetaan vain nimenomaisen suostumuksesi nojalla, jonka voit perua milloin tahansa.

Keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi tarjotaksemme tuotteitamme, palveluitamme ja hoitojamme sekä täyttääksemme kaupalliset ja oikeudelliset velvoitteemme. Emme koskaan kerää sinusta henkilötietoja, joita emme tarvitse tai säilytä tietoja pidempään kuin on tarpeen tässä selosteessa määriteltyjen tarkoitusten johdosta.

Pyytäessämme sinulta arkaluonteisia henkilötietoja (esim. terveydentilaasi liittyviä tietoja), syy pyynnölle ilmoitetaan selkeästi yhdessä käsittelyn tarkoitusten kanssa. Nimenomainen ja allekirjoitettu suostumuksesi on aina edellytys suorittamallemme terveystietojesi keräämiselle ja käsittelemiselle.

 

Kuka käsittelee tietojani?

 

Beauty Charm, Puistokatu 7A Helsinki 00140 toimii rekisterinpitäjänä ja käsittelee henkilötietojasi tässä tietosuojaselosteessa asetetuissa tarkoituksissa. Phorest (Anglesea Mills, 9 Anglesea Row, Smithfield, Dublin 7, D07 W5NE, Irlanti) käsittelee henkilötietoja salongin Beauty Charm puolesta sekä toimii henkilötietojen käsittelijänä. Phorestilla on pääsy henkilötietoihin ainoastaan mikäli Beauty Charm tarvitsee asiakastukea tai vianetsintää.Lisäksi Phorestin tulee käsitellä henkilötietoja tämän tietosuojaselosteen sekä soveltuvien tietosuojalakien mukaisesti.

 

Henkilötietojasi käsitellään:

 

●      Niiden                     henkilötietojen keräämiseksi (nimi, osoite, sähköposti, yhteysnumero, syntymäaika), jotka vaaditaan sopimukseen           sitoutumiseen palvelun tai tuotteen myymiseksi.

●      Viestinnän välittämiseksi sinulle, sisältäen ajanvarausten vahvistukset ja niitä koskevat muistutukset sekä varauksesi muuttamista tai peruuttamista koskevat pyynnöt.

●      Terveydellisten tietojen keräämiseksi, jotta palvelut voidaan suorittaa asianmukaisesti sekä niiden tuotteiden ja palveluiden alueiden korostamiseksi, jotka voivat mahdollisesti aiheuttaa asiakkaille terveydellisiä ongelmia.

●      Turvallisen palvelun turvaamiseksi sekä alan standardien mukaisten neuvojen tarjoamiseksi.

●      Relevanttien tarjousten, mainosten ja tietojen valitsemiseksi sinulle.

●     Asiakasmäärämme arvioimiseksi.

●      Lain vaatimien tai oikeudelliseen prosessiin reagoimiseen tarvittavien henkilötietojen säilyttämiseksi.

●     Vakuutustarkoituksissa säilyttämiseksi.

●     Asiakasrekisterien säilyttämiseksi.

 

Oikeutesi tietojen kohteena

 

Mikäli henkilötietojasi on salongin Beauty Charm hallussa, sinulla on tiettyjä niihin liittyviä oikeuksia. Kun olet antanut meille suostumuksesi yhteydenottoihimme osana markkinointipalveluitamme, voit muuttaa suostumustasi tai peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa käyttämällä kaiken suoramarkkinointimme yhteydessä tarjottavaa tilauksen peruuttamismahdollisuutta tai ottamalla yhteyttä Beauty Charm tietosuojavastaavaan.

 

Sinulla on myös oikeus:

 

●      Ennen                     tietojen keräämistä saada tieto siitä, kuinka henkilötietojasi               käsitellään

●      Saada                     pääsy            henkilötietoihisisekä tietojen keräämisen jälkeen tieto siitä, miten tietojasi käytetään.

●      Vaatia                     henkilötietojesi korjaamista, mikäli ne ovat virheellisiä, epätäydellisiä, epätarkkoja tai vanhentuneita.

●      Vaatia                     henkilötietojesi poistamista, kun käsittelyn jatkamiselle ei ole pakottavaa syytä.

●      Vaatia käsittelyn rajoittamista, henkilötietojesi käsittelyn estämiseksi

●      Saada                     henkilötietosi siirrettyä, kopioitua tai siirrettyä salongilta Beauty Charm toiselle organisaatiolle helposti luettavassa muodossa.

●     Vastustaa suoramarkkinointia

 

Kerättyjen henkilötietojen erityiskategoriat

 

Monissa suostumuslomakkeissamme kysytään terveyskysymyksiä, jotta voimme korostaa hoitoja, joilla voi mahdollisesti olla haitallisia vaikutuksia terveydellesi johtuen ottamastasi lääkityksestä tai terveydentilastasi. Beauty Charm pyytää aina suostumustasi ennen tällaisten tietojen keräämistä ja käsittelemistä. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa, ottaen kuitenkin huomioon oikeudelliset, vakuutusliitännäiset sekä sopimusvelvoitteista johtuvat rajoitukset (katso lisää kohdasta ”oikeutesi tietojen kohteena”). Yksityisyytesi on meille erittäin tärkeää ja käytämme tällaisia tietoja ainoastaan sen määrittämiseen, onko tietty hoito sinulle sopiva.

 

Keräämismenettely

 

Henkilötietojasi kerätään antaessasi niitä meille Phorest -ohjelman, verkkosivujemme tai sosiaalisen median kautta, puhelimitse, sähköpostitse, kirjallisesti, Beauty Charm  -liikkeessä tai millä tahansa muulla tavalla. Tiedot säilytetään käyttämällä Phorest -ohjelmistoalustaa. Osittain käytetään myös paperisia rekistereitä.

 

Beauty Charm antaa sinulle pääsyn tiliäsi ja varauksiasi koskeviin tietoihin Phorest -ohjelman kautta sanottujen tietojen katselu- ja päivittämistarkoituksessa.

 

Lasten yksityisyys

 

Beauty Charm kerää alle 16-vuotiaiden lasten henkilötietoja ilman vanhemman tai huoltajan suostumusta. Mikäli uskot, että meillä on hallussamme alle 16-vuotiasta lasta koskevia tietoja, olethan yhteydessä meihin. Mikäli emme kykene saamaan asianmukaista vanhemman tai huoltajan suostumusta välittömästi, poistamme tällaiset tiedot.

 

Tietojen jakaminen

 

Henkilötietojasi jaetaan ainoastaan Phorestin edustajien kanssa ainoastaan siinä tapauksessa, että salonki tarvitsee asiakastukea tai vianetsintää. Beauty Charm ei jaa henkilötietojasi kolmansien osapuolten kanssa ilman etukäteistä suostumustasi, ellei kyseessä ole tässä tietosuojaselosteessa jo määritelty kolmas osapuoli taikka kun jakamista vaaditaan meiltä osana soveltuvien tietosuojalakien mukaisia oikeudellisia velvoitteitamme. 

 

Henkilötietojen käsittelijöiden käyttäminen

 

Henkilötietojen käsittelijät ovat kolmansia osapuolia, jotka tarjoavat meille tiettyjä palvelumme osia. Kun käytämme kolmatta osapuolta, olemme sopimuksin asettaneet tiukat ehdot, jotka säätelevät henkilötietojesi käsittelyä eikä mitään toimia voida suorittaa ilman ohjeistusta meiltä. Kolmannet osapuolet, joiden kanssa työskentelemme, eivät koskaan jaa tai julkista henkilötietojasi ja säilyttävät niitä aina turvallisesti.

 

Phorest

 

Beauty Charm käyttää Phorestin tarjoamaa ohjelmistoa ajanvarausten hallintaan, asiakkuuksienhallintaan ja markkinointiin.

 

Phorestin tietosuojaseloste on saatavilla osoitteessa: https://www.phorest.com/fi/data-protection-privacy/

 

Kuinka pitkään säilytämme tietojasi?

 

Beauty Charm säilyttää henkilötietojasi vain sen niin kauan kuin on tarpeen palveluidemme tarjoamiseksi sinulle asiakkaanamme. Beauty Charm on verolakien mukaan velvollinen säilyttämään henkilötietojasi vähintään 7 vuotta. Terveys- ja turvarekistereitä säilytetään 10 vuotta. Mikäli olet antanut meille markkinointitarkoituksia koskevan suostumuksesi, säilytämme tarvittuja vähimmäistietoja siihen asti, kun ilmoitat meille, ettet enää halua vastaanottaa tällaisia ilmoituksia.

 

Edellytykset, joiden nojalla voimme jatkaa henkilötietojesi käsittelyä sisältävät:

                      

●      Voimme jatkaa henkilötietojesi käsittelyä, mikäli meillä on oikeudellinen peruste tai velvollisuus taikka se on oikeutetun etumme mukaista.

                      

●      Voimme jatkaa henkilötietojesi käsittelyä, kun se on tarpeen oikeudellisten vaatimusten todentamiseksi tai toteuttamiseksi taikka niiltä puolustautumiseksi.

 

Henkilötietojen siirrot

 

Kun henkilötietojasi käsitellään Phorest -ohjelman kautta, kaikkia tietoja säilytetään EU:n alueella. Tietojasi käsitellään Phorest -ohjelman toimesta ja ne tallennetaan Amazon Web Services -pilvipalveluun. Tämän prosessin aikana tietosi salataan sekä siirtojen, että säilytyksen aikana.

 

Seuraamukset, mikäli et luovuta henkilötietojasi salongille Beauty Charm

 

Mikäli haluat ostaa tuotteen tai palvelun Beauty Charm salongilta, tiettyjä henkilötietoja vaaditaan sopimuksen solmimiseksi. Beauty Charm  ei voi sitoutua tuotteen tai palvelun ostamista koskevaan sopimukseen kanssasi, mikäli et anna henkilötietojasi.

 

Kuten tässä tietosuojaselosteessa on todettu, käsittelemme henkilötietojasi noudattaaksemme oikeudellisia ja lakimääräisiä velvollisuuksiamme sekä sopimusten täyttämiseksi. Sinulla on aina mahdollisuus kieltäytyä luovuttamasta henkilötietoja, mutta tällöin emme voi tarjota sinulle tiettyjä tuotteita, palveluita tai hoitoja.

 

Henkilötietojesi suojaaminen

 

Asianmukaiset toimenpiteet suoritetaan henkilötietojesi suojaamiseksi organisaation sisäiseltä tai ulkoiselta luvattomalta tai asiattomalta pääsyltä. Yhteytesi Phorest järjestelmään käyttää HTTPS tiedonsiirtoprotokollaa sekä TSL suojausta. Tämä tarkoittaa, että kaikki Phorest -järjestelmään siirretyt tiedot salataan tietojen syötön ja pilvipalveluun siirtämisen aikana. Paperisia dokumentteja, jotka sisältävät henkilötietoja, säilytetään lukitussa arkistointikaapissa tai kassakaapissa, joihin on pääsy ainoastaan yrityksen valtuutetulla henkilökunnalla. Työntekijöille annetaan ainoastaan rajatut pääsyoikeudet ja he voivat vierailla yrityksen ohjelmistossa ainoastaan yrityksen johdon antamalla PIN-koodilla.

 

Valitukset

 

Mikäli haluat tehdä valituksen liittyen tapaan, jolla henkilötietojasi on kerätty tai käsitelty salongissa Beauty Charm (tai salongin Beauty Charm käyttämien kolmansien osapuolien) toimesta taikka et ole tyytyväinen valituksen käsittelyyn, sinulla on oikeus tehdä valitus suoraan valvontaviranomaiselle ja salongille Beauty Charm  sekä Beauty Charm tietosuojavaltuutetulle.

 

Tietosuojavaltuutettu

Ratapihantie 9, 00520 Helsinki, Suomi

 

Beauty Charm tietosuojavaltuutettu/GDPR omistaja

Beauty Charm 

Puistokatu 7A Helsinki 00140 

Y-2637028-8

www.beautycharm.eu

beauty-charm@hotmail.com

pastaruseveli@gmail.com

+358 505167232